Yeterlik Yeniden Belgelendirme Sınavı

Değerli Üyeler,

Sınavla alınan yeterlik belgelerinin geçerlilik süresi 10 yıldır. Bu süreyi tamamlayan üyelerin “Yeterlik Yeniden Belgelendirme Süreci”ne girip yeterlik belgelerini yenilemesi önerilmektedir. Söz konusu sınav süreci ile ilgili bilgiler aşağıda yer almaktadır:

AMAÇ: Amacımız, yeterlik belgesinin geçerliği sona eren üyelerimizin yeterlik belgelerinin yenilenmesi, bunu yaparken üyelerimizin kendi kendilerine bilgisayar başında gerçekleştirecekleri ve özdenetim sağlayacak bir sınav sistemi oluşturulmasıdır.

SINAV TARİHİ:  Sınav süreci 1-30 Eylül 2023 tarihleri arasında olacaktır.

Son Başvuru Tarihi:  26 Ağustos 2023

Başvuru formunu indirmek için tıklayın...

Formu derneğin  d[email protected]   e-posta adresine gönderebilirsiniz.

Bu sınava sadece 2013 yılı ve öncesinde yeterlik belgesi almış ve belge süresi dolmuş üyelerimiz girebilecektir.

SINAVIN ŞEKLİ: Sınav online yapılacaktır. Sınav toplam 8 modülden oluşacak ve her bir modülde toplam 25 soru yer alacaktır. Katılımcılar 1-30 Eylül 2023 tarihleri süresince istedikleri modülden sınava başlayıp başarı notu olan 60 (Altmış) ve üstü notu alan her katılımcı bir sonraki modüle geçebilecektir. Katılımcının sorularını yanıtladığı modülde başarılı olmaması durumunda (59 ve daha düşük puan alması) aynı modülden yeniden sınava girmesi mümkün olacaktır. Katılımcıların yeterlik yeniden belgelendirmesine hak kazanabilmeleri için tüm modüllerden başarılı olması gerekmektedir.

MODÜLLER: Sınav toplam 8 modülden oluşacaktır.

·Modül 1: Genel Prensipler, Temel Teknikler
·Modül 2: Greftler, Flepler
·Modül 3: Yanık, Yara İyileşmesi
·Modül 4: Travma
·Modül 5: Rekonstrüksiyon
·Modül 6: El Cerrahisi
·Modül 7: Konjenital Anomaliler
·Modül 8: Estetik Cerrahi

SINAVIN BİÇİMİ: Sınav, derneğe başvuran kişilere  önceden gönderilecek  internet linki aracılığıyla online yapılacaktır. Her bir modülde 5 seçenekli ve sadece bir seçeneğin doğru olduğu toplam 25 çoktan seçmeli soru yer alacaktır. Yanlış yanıtlar doğru yanıtları etkilemeyecektir. Sınavın doğru bir şekilde değerlendirilebilmesi için tüm soruların yanıtlanmış olması, boş bırakılmamış olması ve sayfa sonundaki “Gönder” tuşuna basılması gerekmektedir.

SINAV SÜRESİ: Her bir modül için sınav süresi ile bir kısıtlama bulunmayacaktır. Ancak katılımcıların 8 modülü de 1 Eylül 2023 00:00 ile 30 Eylül 2023  saat 23.59 arasında tamamlaması gerekmektedir. 1 Ekim itibariyle sınavın internet adresi yayından kaldırılacaktır.

MAZERET: Sağlık vb.. nedenlerle ilan edilen süre kapsamında yeterlik sınav sürecine katılamayan ya da sonlandıramayan katılımcıların mazeretlerinin TPRECD Yeterlik Yürütme Kurulu tarafından kabul edilmesi durumunda ileri bir tarihte yeniden sınava katılmaları mümkün olacaktır. İtirazlar için sınav bitiminden itibaren 1 ay içinde derneğe başvurulabilir.

SONUÇLARIN AÇIKLANMASI: Sınav sonuçları sadece katılımcının kendisine bildirilecektir. Yeterlik sürecinde başarılı olan katılımcıların belgeleri ulusal kurultayımız sırasında kendilerine verilecek ya da adreslerine postalanacaktır.

Saygılarımızla,

TPRECD Yeterlik Yürütme Kurulu