07 Aralık 2018

Konya Bölge Toplantısı Ardından...

Değerli Üyeler,

Derneğimizin Konya Bölge Toplantısı, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı ev sahipliğinde, 6 Aralık 2018 tarihinde, Konya  Hilton Garden Inn Otel’de gerçekleştirildi.

Açılışını Necmettin Erbakan Üniversitesi, Meram Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nedim Savacı’nın yaptığı toplantıda, TPRECD Başkanı Prof. Dr. Sühan Ayhan “Bilim ve sanatla birlikte tüm ülkeyi kucaklayacağız” sloganı ile yol haritasını katılımcılar ile paylaştıktan sonra; İç Anadolu Bölgesi Temsilcisi Doç. Dr. Osman Akdağ’a Bölge Temsilcilik rozet ve flamasını takdim etti.

Baş Boyun Bölgesinde Mikrocerrahinin konuşulduğu toplantıda Dr. Sühan Ayhan Türkiye’de Mikrocerrahi’nin Evrimi, Dr. Osman Akdağ Baş Boyun Bölgesi Mikrovasküler Doku Aktarımlarında Flep Adaptasyonu ve Alıcı Damar Sorunlarına Çözüm Önerileri, Dr. Ayhan Okumuş Baş Boyun Bölgesi Rekonstrüktif Mikrocerrahi Uygulamalarım, Dr. Hakan Arslan T4 Lokal İleri Evre Baş Boyun Bölgesi SCC Hastalarında Free Flep ve Pediküllü Fleplerle Rekonstrüksiyonların Onkolojik ve Survival Sonuçlarına Etkileri, Dr. Mehmet Dadacı Skalp ve Kulak Replantasyonları Deneyimlerimiz, Dr. Burak Özkan Mikrocerrahinin Mümkün Olmadığı Baş Boyun Defektlerinde Rekonstrüksiyon Yöntemleri ve Tecrübelerimiz,  Dr. Semih Bağhaki Baş Boyun Onarımlarında Serbest Kompozit Flepler başlıklı konuşmaları yaptılar. Bilimsel toplantının son konuşmasında Dr. Semih Bağhaki Yeni Nesil İmplantlar hakkında bilgi verdi. Toplantı Pınar Ayhan’ın Cumhuriyet ve Kadın başlıklı müzikli konferansı ile sona erdi.

Saygılarımızla.