26 Kasım 2019

41. Ulusal Kurultay Özeti

Değerli Üyeler,

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1919'da Samsuna çıkması ile başlayan Milli Mücadelenin 100. yılında, TPRECD olarak, 41. Ulusal Kurultayımızı 26-30 Ekim 2019 tarihinde Samsun'da gerçekleştirdik. Kurultayımıza Ülkemizin dört bir yanından, 211 Uzman, 131 Tıpta Uzmanlık Öğrencisi, 9 Tıp Fakültesi öğrencisi, 16 hemşire ve 73 firma yetkilisi olmak üzere 470 kişi katıldı. Kurultay Bilimsel programında,  7 kurs, 49 konferans, 12 panel, 15 serbest bildiri oturumu, 3 poster oturumu, 24 Deneyim Aktarım Sınıfı, Uzman Araştırma Yarışması Oturumu ve Asistan Bildiri Yarışması oturumu gerçekleştirildi. Kurultaya 11'u yurtdışından, 140'ı yurtiçinden olmak üzere, 151 konuşmacı katılarak, deneyimlerini bizimle paylaştılar.  Bilimsel program, TPRECD çalışma kurulları ile Bilimsel İşlerden sorumlu YK üyesi Sayın Şükrü Yazar'ın ortak çalışmaları ile belirlendi. Kurultay, Samsun ilinde, bu denli yüksek sayıda katılımcıyı ve  fuaye alanı ile Kurultayımıza destek veren firmaları ağırlayabileceğimiz en uygun tesis olan Sheraton Otel'de gerçekleştirildi.

TPRECD 41. Ulusal Kurultayı açılış törenine, Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç de katılarak, konuşmaları ile Kurultayımıza desteklerini belirttiler.

Kurultay boyunca, “Meme Kanseri sonrasında, Erken Tanı Hayat Kurtarır, Meme Onarımı Hayata bağlar” sloganı ile Samsun İl  Sağlık Müdürlüğünün de katkısı ve katılımı ile meme onarımı farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğin ilk günü olan 27 Ekim’de, meme kanseri tedavisi görmüş 40 kadından oluşan Farkındalık Korosu, konser verdiler. Bu farkındalık etkinliği aynı zamanda, İç İşleri Bakanlığı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne Sosyal Sorumluluk Projesi olarak sunuldu.
27 Ekim’de TPRECD Olağanüstü Genel Kurulu, 77 üyemizin katılımı ile gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında, TPRECD Yönetim Kurulu ve Kurultay Ev sahibimiz Prof. Dr. Ahmet Demir, Samsun Onur Anıtını ziyaret ederek, TPRECD üyelerini temsilen, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk sunumu yapıldı. Aynı gece Cumhuriyet balosu düzenlendi.

41. Ulusal Kurultayımız esnasında, hemşirelerimiz içinde panel ve serbest bildiri oturumları düzenlendi.

Kurultayımızın ev sahipliğini üstlenen, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Demir’e, Anabilim Dalında görev alan diğer Öğretim Üyelerine, emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. Kurultayımızda yer alan tüm konuşmacılara ve katılımcılara  bilimsel katkıları için, firma yetkililerine destekleri için, Dernek İdari Koordinatörümüz  Emine Kayabal ve Valör Kongre firmasına kusursuz bir organizasyon sağladıkları için ayrıca teşekkürlerimizi sunarız.

Kurultay Fotoğrafları web sayfasına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraflara ulaşmak için tıklayınız.

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu