19 Eylül 2016

"Plastik Cerrahi" Konulu Kısa Film (Mini Film) Yarışması

A. AMAÇ:

1. Toplumun sanatsal etkinlikler yolu ile “plastik cerrahi” konusunda aydınlatılması, bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi.
  2. Toplumun sanat aracılığı ile yanlış tercihlerden korunması.
  3. Plastik cerrahiye sanat gözü ile bakarak, ortaya çıkan bakış açılarını değerlendirmek.
  4. Kısa film (mini film) ile ilgilenenleri eser üretmeye teşvik etmek, özendirmek.
  5. Yarışma sonucunda başarılı kısa (mini) filmlerin kamu spotuna dönüştürülmesi hedeflenmektedir.

B. BAŞVURU ŞARTLARI:

1. Yarışmanın konusu plastik cerrahidir, bu tür dışında gönderilen filmler değerlendirilmeye alınmaz.
  2. Filmler sosyal medya dahil daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olmalıdır.
  3. Yarışma bütün amatör ve profesyonel katılımcılara açıktır.
  4. Yarışma kurmaca, deneysel ve animasyon gibi tüm film türlerine açıktır.
  5. Yarışmaya katılacak eserlerin süresi 2 dakika ile sınırlıdır.
  6. Bir yarışmacı en çok 2 eserle yarışmaya katılabilir.
  7. Filmler mpeg2, mpeg4 ya da h264 formatında olmalıdır. Mobil cihazlarla (iphone, samsung v.b.) kaydedeilen filmler yarışmaya katılabilir.
  8. Eserler dropbox dosya transferi uygulaması ile tprecd@gmail.com adresine gönderilecektir ve yarışmacının kimlik ve adres bilgileri, film başlığı eklenecektir.
  9. Yarışma için gönderilen filmlerin iadesi yapılmaz.
  10. Katılımcılar yarışmaya katılan eser üzerindeki tüm fikri mülkiyet haklarının da sahibi olduğunu ve bu eserin sunulmasına ve eser ile ilgili fikri mülkiyet haklarının devrine ilişkin gerekli her türlü hakka sahip olduğunu taahhüt etmektedir.
  11. Yarışmaya katılan eserlerin içeriğindeki görüntü, müzik, söz v.b. materyallerin kullanımı sebebiyle doğacak her türlü telif hakkı ihlali iddiası yarışmacının sorumluluğundadır.
  12. Katılımcılar başvuran filmleri için Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneğine internet sitelerinde, sosyal medyada, video paylaşım siteleri ve benzer ortamlarda sınırsız süre ile kullanma, dağıtma ve çoğaltma hakkı vereceğini, bu kullanım sebebiyle hiçbir şekilde ücret talep etmeyeceğini kabul eder.
  13. Ödül olarak: Birinciye: 1000 TL, ikinciye: 500 TL değerinde para ödülü verilir.​​ Son başvuru tarih 25.10.2016dır.
  14.  Yarışma sonucunun duyurusu 27-30, Ekim 2016 tarihine Antalya’da gerçekleşecek 38. Ulusal Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kurultayında yapılacaktır.

C. DEĞERLENDİRME KOŞULLARI:

1. Filmin özgün olması ve konusu (mesaj içeriği).
  2. Mesajın algılanma kolaylığı, konun anlatım dili ve kurgusu.
  3. Anlatımın görsel, işitsel niteliği.

D. SEÇİCİ KURUL:
Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu

E. BİÇİM:

1. Film dosyası: Filmler mpeg2, mpeg4 ya da h264 formatında olmalıdır. Mobil cihazlarla (iphone, samsung v.b.) kaydedeilen filmler yarışmaya katılabilir. Eserler dropbox dosya transferi uygulaması ile tprecd@gmail.com adresine gönderilecektir ve katılımcının adı-soyadı, yaşı, cinsiyeti, mesleği, telefon numarası, e-posta adresi, posta adresi ve yaşadığı ili içermelidir. Kimlik dosyasına kimlik adı verilmelidir.
  2. TPRECD iletişim bilgileri: Tahran Cad. Billur Sokak No: 35 / 3  Kavaklıdere - ANKARA

Başvurular sadece elektronik ortamda yapılmalıdır.
E-posta: tprecd@gmail.com