19 Şubat 2021

BİR BENİN ALINMASI YAYILMASINA NEDEN OLUR MU?

YANLIŞ: Vücutta oluşan benlerin cerrahi olarak alınmasının yayılmaya neden olabileceği ve sağlığı tehdit eden durumlar ortaya çıkabileceği algısı YANLIŞTIR.
DOĞRU: İyi veya kötü huylu benlerin cerrahi olarak çıkarılmasında hiçbir sakınca yoktur. Halk arasında "benlere dokunulmamalı" şeklinde algılanan ve genellikle yanlış anlaşılan kavramda aslında vurgulanmak istenen benlerle oynanmaması ve tahriş edilmemesi gerektiğidir. İyi huylu bir benin alınması tamamen tedavi edilmesi anlamına gelir. Hatta bazı benlerin cerrahi olarak çıkarılması ileride oluşabilecek kanser riskini de ortadan kaldırmaktadır. Kötü huylu benler ise cerrahi olarak çıkarılırken belirli kriterlere göre alınırlar ve mutlaka bu konuda uzmanlık eğitimi almış cerrahlar tarafından alınmaları gerekir. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahlar uzmanlık eğitimleri süresince tüm cilt lezyonlarının tedavileri konusunda eğitim alırlar ve tecrübe kazanırlar. Deri kanserlerinin tedavisi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanlık alanına giren konulardan biridir.

BİZ PLASTİK REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHLARIZ.