15 Mart 2021

MEZOTERAPİ

Mezoterapi (Yunanca mezo, "orta" ve Yunanca terapia’dan terapi; “Orta cilt tabakasına uygulanan tedaviler”), farmakolojik ve homeopatik preparatların, bitki özlerinin, vitaminlerin ve diğer bileşenlerin deri altına ve deri içine mikro enjeksiyonlarla uygulanmasıdır, non-invazif yani cerrahi olmayan bir tedavidir.

En sık uygulama alanları cilt gençleştirme/antiaging, saç köklerinin güçlendirilmesi, yağ dokunun azaltılması (lipoliz), selülit tedavisi, el gençleştirme ve leke tedavisi olarak sayılabilir.

Amaç ne olursa olsun tedavide kullanılacak ürünlerin ruhsatlı ve enjektable onayının olması teyit edilmelidir. Aksi halde lokal reaksiyonlardan anaflaksiye değişik alerjik durumlar gelişebilir. Yetkin olmayan ellerde doku nekrozuna (kaybına) kadar gidebilecek istenmeyen sonuçlar olabilir.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahlar; aldıkları uzmanlık eğitimi ve usta çırak ilişkisi ile edindikleri plastik cerrahi geleneği ışığında mezoterapi uygulamalarını gerçekleştirmeye yetkilidirler.

ÖNCE SAĞLIĞINIZ...