15 Mart 2021

MEME BÜYÜTMEDE ALTERNATİF YÖNTEMLER

Her kadın güzel görünmek ister. Tarih boyunca, güzellik algısı içerisinde, güzel ve uygun büyüklükte bir meme formuna sahip olmak her zaman önemli bir yer bulmuştur. Bunun için de meme estetiği büyük önem taşımaktadır.

Bu amaca ulaşmak için yapılacak olan operasyonda meme implantı, yağ enjeksiyonu veya her iki tekniğin kombinasyonu kullanılabilir. Operasyon öncesinde hastanın beklentisini anlamak ve ameliyat sonrası meme hacmine ve formuna hasta ile birlikte karar vermek ameliyat sonrası mutluluğu arttıran en önemli etkenlerdir. Meme küçüklüğü doğumsal tek veya çift taraflı olabilir veya anne olduktan sonra , yaşlanma nedenli deformitelere bağlı olarak sarkma şeklinde ortaya çıkabilir. Bu tip durumlarda memenin hacminin arttırılmasının yanısıra memeyi dikleştirip düşüklüğünü ortadan kaldırmak , memeye hacim ve şekil kazandırarak estetik açıdan güzelleştirmek mümkündür. Meme implantı hastanın anatomisine ve doku yapısına uygun olarak seçilmektedir. Dolayısıyla herkese özgün olarak yapılır. Meme implantları, mevcut meme dokusu ve birçok diğer parametre göz önünde bulundurularak göğüs kası altına veya üzerine konulmaktadır. Günümüzde meme büyütme amacıyla uygulanan enjektabl materyaller sağlık bakanlığından ruhsatlı olsalar bile silikon protezler ve kişinin kendine ait dokularla yapılan büyütme kadar güvenli bulunmamaktadır. Hastalar genellikle bir hafta sonra rutin hayat tarzına dönerler. Hasta memnuniyet oranı yüksek ameliyatlardandır.

ÖNCE SAĞLIĞINIZ..