07 Nisan 2016

Ankara Bölge Toplantısı Gerçekleştirilmiştir.

Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneğinin her ay düzenlediği Ankara Bölge Toplantılarının sonuncusu 6 Nisan 2016 tarihinde T.C. S.B. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Konusu “Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi’sinin Yurtdışı Eğitim ve Sağlık Hizmetleri” olan toplantıya oldukça geniş katılım vardı. Ankara ilinden Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanısıra Ankara ili dışından da katılım vardı. Branşı Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi olan Ankara İli 2.  Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Furkan Erol Karabekmez de toplantıya katıldı.

T.C. S.B. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Uğur Koçer toplantının başkanlığını ve açılış konuşmasını yaptı. Yine aynı klinikten Op. Dr. Koray GÜRSOY’un moderatörlüğünde devam eden toplantıda sırasıyla Adana Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erol KESİKTAŞ; “İnterplast -Türkiye Derneği Aktivitelerini”; İstanbul Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ethem GÜNEREN “Gülümseyen Çocuklar Projesi ve Yeryüzü Doktorları Yurtdışı Plastik Cerrahi Aktiviteleri’ni”; İstanbul Memorial Şişli Hastanesi Prof. Dr. Deniz İŞCEN “İnterplast - Türkiye Derneği’nin Yurtdışı Plastik Cerrahi Uygulamaları’nı”;  Op. Dr. Koray GÜRSOY T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Haftaları Aktiviteleri’ni” anlattı. Son konuşmayı yapan Prof. Dr. Uğur KOÇER “Yurtdışı Aktivitelerinde T.C. Sağlık Bakanlığı Mevzuatına Genel Bakış” konusunu anlattı.

Yurtdışında verilen sağlık hizmetleri, yapılan ameliyat sayı ve çeşitliliği, yurtdışında verilen eğitimler, planlamaların nasıl yapıldığı, hangi şartlarda çalışıldığı, yaşanılan zorluklar, dikkat edilmesi gereken durumlar ve bu tür etkinliklere katılmak için hangi şartları sağlamak gerektiği gibi yurtdışı hizmet ve sağlık eğitimleri konularının tüm detayları ile tartışıldığı toplantı bilimsel olarak oldukça doyurucuydu.
Toplantı sonunda T.C. S.B. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. M. Recep Pekcici, Prof. Dr. Uğur Koçer ve Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Figen Özgür birlikte konuşmacılara katılım belgelerini ve plaketlerini verdi.

Başta Prof. Dr. Uğur Koçer olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu