03 Eylül 2019

Sivas Bölge Toplantısı

Değerli meslektaşlarımız, Sevgili Uzmanlık Öğrencilerimiz,

Sivas Kongresinin 100. yıldönümü nedeniyle Sivas'ta gerçekleştirdiğimiz, "Yanık Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar" konulu bölge toplantımızı, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 4 Eylül Kongre ve Kültür Merkezinde 100. yıla yakışır bir şekilde tamamladık. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden başta Dr. Öğr. Üyesi Neşe Kurt Özkaya olmak üzere, Dr. Öğr. Üyesi Handan Derebaşınlıoğlu ve Orta Anadolu Bölge temsilcimiz Dr. Yalçın Yontar, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Çoruh ve YK Üyemiz Dr. Gaye Filinte bizlere hem sosyal hem de bilimsel yönden doyurucu bir toplantı yaşattılar. Bir yandan meslektaşlarımız yanık ile ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaşırken, bir yandan Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurumu temsilcisi Dr. Uygar Çiçek ile de birebir sorunlarımızı paylaşma olanağı bulduk. Kendilerine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Sultan şehir Sivas, İlhanlı, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminden eserlerin bir arada bulunduğu müthiş bir kent meydanında bizi misafir etti, tarihimizin ve kültürümüzün esintilerini yaşattı. Sivas Kongresinin gerçekleştiği binada o dönemin havasını soluduk ve gururlandık. Toplantının finalinde ise Pınar Ayhan ve Dr. Serra Menekay, "Bir Asır Önce Doğan Özgürlük Güneşi" başlıklı müzikli anlatıyla bizleri 100 yıl öncesine götürerek duygu dolu anlar yaşattılar.

Toplantının fotoğraflarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Bundan sonraki toplantımız 4-5 Ekim tarihlerinde Trabzon'da olacak. Bu kez konumuz, tartışmalı bir konu olan migrenin cerrahi tedavisi... Trabzon'da görüşmek dileğiyle...

Prof. Dr. Sühan Ayhan
Başkan,